Fullt ös... Snart medvetslös...

• 05.25 Upp
• 05.40 Promenad med hunden
• 06.10 Familjen In i bilen
• 06.15 Dagis
• 06.30 Avlämning Av Papput
• 06.40 Tio min sen till jobbet
Obbar
• 13.15 Ica Trollet
• 14.00 Hämtning Dagis
• 14.30 Snabbdammsugning
• 15.00 Lek med grannarna: Mamma Jossan, Freja & Kasper
• Lagar mat
• Läggning
• Stök
• Promenad med Lotus ca 30 min
• Provträning Trim
• Dusch
• Fika hos Nina
• 23.15 Toksomnar


Umma

Vilket sneköp att gå in på krogen tio min, och sen inse att man bara vill vara hemma hos sina älsklingar i sitt älskade hus.
Tricia


SATURDAY

Full rulle All The Time.
Denna veckan har varit helt galen. Men kul. Att jag inte sitter och sover här nu tyder på att veckan är under kontroll.
Har deckat i soffan varje kväll, har varken orkat träna eller blogga. Mår bra.
Nu har vi morgonlek med grannen. Mamma Anna och Olle är här.


Och nya såna här med... Renoverad


:)


Wiiiiieee


Frans

Har gjort min 1:a fransförlängning. I LOVE!! Tack Nina Sjöholm


Håller inne

Svälj svälj svälj.. Ger inte upp! Tar smärtan.


Morsning

Haltande morgonpromenix med DBA. Himla häl


Timesaver...

Shit vad jag effektiviserar!!! Är ute och går med hunden med hårfärg i håret.
Tricia


Bloggar från Novas säng

Ligger i Novas säng. Jag och Mattias släppte alla måsten för en liten stund och la oss tillsammans med Nova. Hon sken som en sol i mitten. Hon kunde inte sluta le. Det var riktigt skönt att se för vi hade en liten konflikt vid kvällsmaten. Känns skönt att avsluta dagen såhär.
Ibland känns det som det dåliga samvetet ska äta upp mig. Jag vill vara perfekt mamma, perfekt hustru, perfekt matte och ha ett perfekt hus.

Nu ska jag promenera hunden,
klippa mannens hår, färga mitt eget, duscha och sen kolla på film.
Tricia in da house


Tricia in sa house ;)

Titta vilka fantastiska kreationer jag får av min Nova när jag hämtar henne på dagis.


Tricia in da house

Idag fick familjen "sovmorgon" till klockan åtta. Vi vaknade av en 1,5 åring som jollrade och sjöng i sin säng.




Efter vällingen i sängen gick vi ner till gillestugan, vi hade då blivit tre, storasyster hade nu också vaknat. Pappan hade blivit lovad sovmorgon. Antar att det betyder att det är min tur imorgon?
Två timmar med bus, mys och lite tvätt och sedan gemensam frukost med vaknad Pappus.
 
Nova på morgonsoffmyset

Resten av dagen har vi promenerat hustomterundan med morfar och Lilian, städat hela huset och myst med mormor.
Imorgon är det mycket på schemat så nu ska det snart bli sängen.


Kuul

Vad roligt med nya Goa grannar. Jag, Nova och Hannah har varit inne hos Freja, Kasper och mamma Jossan en sväng på lek och fika och "stökat tillbaka" ;). Om man är hos varandra varannan gång och stökar behöver man inte ha dåligt samvete.. Haha

Jag sitter på motionscykeln... Ta det nu lugnt, jag tränar så långsamt så och nästan inget motstånd. Måste komma igång igen annars blir jag olycklig. Har en lååång väg tillbaka till milen jag sprang i somras.
Mattias och faster Martin är i Lockebo och kollar på hockey.

Nova fick sitta och gosa med mig en stund och kolla tecknat innan hon la sig. Egentligen inte bra, det har redan varit sena kvällar för henne den här veckan. Det är ju bara så fantastiskt mysigt när hon sitter där och kramas, pussas och kelar. Mammas sessa.

Åh, vad skönt det är att när jag ska duscha sen behöver jag inte slåss med blandaren en halvtimma efteråt för att få det någorlunda tätt i kranen.
Världens finaste rörmokare Lina var här innan och fixade det åt oss. Tack fina!
Imorgon bjuder vi på mat. Ska bara komma på vad.
Tricia


Omen...

Kul att jag skaffade en blogg och tänkte skriva och fokusera på allt det positiva i livet.
Kul att det enda jag skriver om är min förbannade sjuka. Mmmm, känns ju positivt....NOT


Genomsnitt

Ok, i somras snittade jag per dag ca 8 km med promenader och löpning. Nu har jag gått min första och enda km på EN VECKA! Jag hostar jättemycket nu. Borde inte hostan vara borta vid det här laget?
Fattat inte!
Hade tänkt jobba imorgon men stannar hemma och vilar en sista dag, tror jag behöver en dag till.

Vi har varit på a6 en sväng och köpt vinterskor till Mattias och Nova. Stackars Hannah får inga nya, hon får ärva av sin syster hela tiden, men hon är lika glad för det. Vi fikade och barnen fick leka lite i lekhörnan. Superbra för där är det mjukt och "madrasserat". Vi sa till Hannah att hon skulle passa på att trilla så mycket som möjligt där inne. Fylla kvoten på det mjuka liksom.

Sämre än förväntat

Idag hade jag nog väntat mig att jag skulle må bättre än vad jag gör. Blir orolig och tror att det kommer tillbaka, att jag aldrig mer kommer bli riktigt frisk. Öronen är till och med värre än igår. Det kanske bara känns så för att det läker? Hoppas det.

Gick upp tidigt tillsammans med familjen idag. Det var mysigt. Vi busade och klädde på oss tillsammans. Så himla fin. Min Familj.
 
När de åkt till dagis och papputen till jobbet tittade jag igenom klädförrådet, för att se vilka set av alla vinterkläder jag skulle ta fram till flickorna. Hannah börjar med en svart termo-outfit och ett par rosa/svarta brallor att byta med. Från Kaxs så klart.
Novas nya vinteroutfit är lila och även den från Kaxs - off course. Har man en mamma som jobbar på Kappahl så har man. Jag vill köpa matchande mössor nu också.

Hittade en inte alltför rolig sak där nere i förrådet också. Ett par av mina gamla vinterskor hade tydligen förvandlats till ett spindelbo. Med massa små gulliga bebisspindlar på och i. De åkte snabbt ut, de var ändå så sjukt opraktiska. Långa långa mockasnören som man snörade ihop hela skon med. Jättesnyggt när de väl var på, men det tog skitlång tid att snöra varje gång. 
 
Nu är min mamma här. Hon dammsuger och jag sitter i soffan. Det låter ganska illa men jag tror hon tycker om att vara här och stöka lite. Jag orkar inte nu och det är riktigt sunkigt i gillestugan.



Tisdag

Detta är en utmaning för mig. Att var så pass mycket piggare att jag inte längre är totalt sängliggande, fast fortfarande så pass dålig att jag blir matt av allt jag gör. Måste intala mig att tillfrisknandet är det viktigaste just nu. Alla måsten kan jag ta sen, sen när jag är frisk.
Hänger i soffan framför Twilight =)


Stöld

Undrade vart min kudde var. Hittade den här!


sammanfattning sedan i torsdags

I torsdags hämtade jag tjejerna 23 minuter försent :(. Dagisfröken var minsann inte sen på att ge mig skuldkänslor över att Nova blir ledsen och frågar var jag är. Är det verkligen ok? Med tanke på hurdana skuldkänslor jag redan har över att jag inte räcker till. Det var inte första gången heller, som hon är lite väl kylig. Är inte så sugen på att chitchatta med henne framöver... men men, jag är ju lite känslig så det går väl över.

Lite bilder på oss i skogen efter dagis





Har nog tagit mig lite vatten över huvudet det senaste. Särskilt med tanke på att jag är lite lätt känslig för stress och har haft en förkylning i över sju veckor som inte vill ge vika.

På torsdagskvällen kom febern tillbaka igen, med råge. Har pendlat mellan 38,5 och 40 grader hela helgen sen dess. Nu äntligen feberfri. Men knappast pigg.
Lotus har varit en helt annan hund mot mig nu när jag varit sjuk. Antagligen har han känt hur försvagad jag varit och sett det som ett "jobb" att ta hand om matte. Ceasar Milan sa i programmet jag såg igår att hundar ständigt letar efter en uppgift.
Han har legat vid min sida eller på mig nästan hela helgen istället för på sin plats i soffan. Som en helt annan hund. Har varit en välkommen värmekälla de tillfällen febern stigit och jag hackat tänder. Mattes älskar dig vovve.

Det har varit otroligt frustrerande och hjärtskärande att inte orka med eller kunna krama mina änglar denna helg. Ni är det finaste som finns i hela världen. Mamma älskar såååå.
Tvivlar dock inte på att flickorna har haft en fantaskiskt rolig helg dock. Mattias tog dem med sig till farmor och farfar på lördagsmorgonen så jag skulle få ligga ensam och oja mig. Sedan lämnade han dem där över natten och kom hem på VAYF (Vård Av Ynklig Fru). Älskar min Tias. Jag vore ingenting utan dig.
Tack farmor och farfar. Tack också mamma för min "medicinpåse". Tack Motte Lotta för hjälp med barnen i eftermiddag. Tricia älskar er alla.


Tung dag..

Massa jobb idag & värk i öronen och huvudet :(


Det där... det var magiskt.

Jag är verkligen dålig på att fylla på mammaenergi. Men nu har jag varit på massage. Det var magiskt. Känner mig typ lätt.
Önskar jag kunde bli riktigt frisk nu också så jag kan sätta igång och träna igen. 
Återigen tänkte jag skriva att jag har inte tröttnat på att blogga. Det är bara det att när kvällen kommer och man väl har parkerat arslet i "foffan" så är det kört. Om jag varit helt frisk hade jag säkert orkat löpträna och då hade jag definitivt haft mer energi till att t. ex hämta datorn en trappa upp. Men jag är liksom inte frisk, jag får hostattacker som jag nästan kräks av och mina öron är helt igentäppta. Riktigt obehagligt faktiskt.
Promenerade i alla fall. Blev ca 4,5 km med vovve och dubbelvagn efter dagishämtningen. Så det så.

Min hjärna arbetar för fullt hela dagarna. Jag känner mig liksom full av idéer men min kropp orkar inte ta hand om alla. Frustrerande.

Idag SKA jag somna innan 22.30! Jag kommer liksom inte i säng. Finns så mycket att göra och typiskt mig att jag nyss satte  igång en ny maskin tvätt. Hur tänkte jag då? Äsch, det får jag hänga upp imorgon.



Fullt ös - medvetslös

Jag har aboslut inte redan tröttnat på att blogga. Det är bara det att denna veckan har jag kört på i 200. Har helt enkelt varit helt färdig på kvällarna. Jag försökte dock göra ett inlägg på bloggappen igår men den ville inte fungera.

Hur gullig är inte min man som ville ge mig en alldeles egen "Triciadag" i lördags då? Kärlek...
Han tog barnen och åkte på frukost med farmor och farfar.
Hade planerat dagen till fullo. Först skulle jag börja med lite "fix" i Hannahs rum. Förbereda målning och planera hur det ska inredas. Sen skulle det bli lite fönstershopping på stan (så blir det när man har Vabbat tre veckor på en månad). Hockeyderbyt var nästa punkt på schemat. Mattias hade fått tag på biljetter och jag hade inget emot att spendera min "Triciadag" tillsammans med min man, utan barn. Sen var det tänkt att det skulle bli lite tjejbiomys på kvällningen.
Men så på fredagskvällen när jag sitter och jobbar börjar jag känna mig jättekonstig. Det hettar i ansiktet och jag känner mig svimfärdig. Ca 1 timma efter att jag jobbat klart börjar jag frysa så in i norden. Jag hackar tänder och känner mig så otroligt sjuk, bara sådär. Duschade varmt i ca en timme (ja, så får man göra när man inte har ett gosigt badkar att krypa ner i). Så fort jag försökte gå ur duschen backade jag tillbaka in igen. Otroligt konstigt att frysa så, ni som känner mig vet att jag är väldigt varm av mig. Till slut slet jag mig från min älskade dusch och hoppade in i den första stora tröja jag fick tag i, Tias munktröja. Snabbt in i "InteStöraRestenAvFamiljenMedHostaSängen" med dubbla täcken och 31 kg varm vovve på benen. Där låg jag och hackade tänder tills jag somnade.
På Lördagsmorgonen vaknar jag upp genomblöt i typ en pöl av svett. Hallå, det där var den värsta och mest akuta febertopp jag någonsin upplevt. Lördagens planer blev helt avstyrda och istället spenderade jag min dag i soffan med täcke och vovve. Kändes som att det var det min kropp behövde. Plus att jag hade lite lite feber kvar under hela lördagen.

Idag mådde jag faktiskt mycket bättre även om min hosta fortfarande är kvar. Men jag börjar vänja mig nu efter 6 veckor med samma hosta. Mamma hade frågat om jag ville gå en liten runda på A6 bara hon och jag. Det var jag ju inte sen på. Lite ensamtid med mamsen = mysigt.
Så tyckte mamma att jag skulle prova jackor och jag hittade en Didriksson jacka och jag lovar jag har aldrig någonsin känt mig så fin i en jacka. Så fick jag den av min Mammut. Jag är sååå lycklig över min nya jacka!

Ser även fram emot att göra mitt egna knäckebröd. Hur söt är inte min svärmor då? Hon har börjat göra ett knäckbröd som hon är beroende av. Så tyckte hon att jag skulle testa det. När Mattias kommer hem från dem igår så har hon skickat med en påse med recept + alla ingredienserna. Hur gulligt var inte det? Ser jag verkligen fram emot att testa.
Nu är det dags att knyta sig så jag kommer upp imorgon.
image description 
En bild på mig i soffan efter febernatten, skönt att kunna skylla på något. ;)





Icarundan


Är faktiskt väldigt nöjd över mig själv efter igårkväll. Gick ut för en powerwalk men det kändes så bra i kroppen och den ville springa. Jag gick kanske 1,3 km först men sen blev det joggning de andra 5 kilometrarna. Lotus kan tyvärr inte springa med matte...nu ( hoppas ryggen blir bättre... snart). Första löpningen (joggningen ;) ) efter ca 4v av krasslighet gick verkligen över förväntan. Gött
Tricia


Lekparken


Slöar med 17 mysljus

Fick tänka om kände jag. Var det någon som tog reg numret på ångvälten som har mosat min skalle? Planen var att jag skulle styrketräna i en timme nu. Det går inte, jag är helt slut.

Har en olycklig amstaffvovve som ligger och gråter jämte mig. Han känner sig eländig efter veterinärbesöket idag, tror jag. Veterinären märkte snabbt att han har superont i ryggen. Det var därifrån hältan kom. Sen blev Lotus fett drogad och vi fick slita och dra i hela hans kropp för att få en bra röntgenbild. Han är jätteledsen nu. Mattes bejbi.


Var borta från jobbet i över 3,5 timmar,  så jag jobbade in det på eftermiddagen till 17.00. Har bara träffat mina flickor i 1,15 timmar idag. Konstigt.
Här kommer en bild från gårdagens promenad.


Går sådär för mig att komma upp på morgonen. Men idag förbättrade jag snoozningen  med ca 9 min.

Såhär ser det ut om Tricia är superhungrig men har snoozat för länge:

Macka och mjölk (i barnens mugg)  i bilen.




Full rulle hela dagen

Idag har det inte funnits någon plats för något bloggande. Blir ett litet inlägg från sängen bara.

Upp 05.00, fast ooops, blev visst snooze fram till 05.39. Dusch, kläder, smink, håret -äsch hinner inte med det, tråkig toffs.
Matlådor, macka, vattenflaska. Kissa lotus, 3 tänkta km blev typ 50 meter (kan jag skylla på att han haltar?)
Stämplar in exakt 06.30. Obbar (Har ej glömt j:et utan det var Novas ord för jobbar som liten, ännu mindre än nu alltså -obba).
Utstämpling: 12.35
Läkare: 13.00
Fixa en sak på ryhov: 13.40
Hämtar barnen på dagis: 14.10
Liten "kissa hunden sväng" och tjejerna fick gå själva (påminn mig att ta vagnen nästa gång, envisa ungar... eller jag menar gullefjun).
Nova tog en snabb fika hos Freja på vägen också.
In
Lite fix inne ca 10 min.
Jobbar 16 - 19.30 (trevligt)
20.00 promenad med Lotus, ca 3 km.
21.00 Svinhungrig - äter
21.30 Viker tvätt
22.00 Svarar på lite Mess i soffan
22.30 Lägger mig i sängen och skriver ett kort inlägg på bloggen, som inte alls blev ett kort inlägg.
22.49 (Nu) Postar inlägget och Natti Natti

Tricia


Pysselmamman

Idag har jag känt mig så pysslig, det har blivit lite olika småfix och don. Först fick jag vara kreativ när jag jobbade i några timmar. Sen fortsatte det med att jag lagade mat, Mammans och Pappans älsklingsrätt, Enchiladas:
Jag fyller 2 paket med tortillabröd (alltså 12-16 bröd) med stekta kycklingbitar, basilika och en massa mozzarellaskivor. Rullar ihop dem och lägger dem i en form och trycker ihop allt så alla får plats. Sen gör jag en egen salsasås med krossade tomater, massa lök, vitlök, olja, lite tomatpuré, salt och peppar som jag häller över och brer ut så att allt i hela formen får klegg på sig. Toppar med riven ost och ställer in i ugnen tills gojset har liksom gojsat till sig och osten smält. SÅ J---A GOTT!  
Hittade en påse med frysta hallon i frysen också som min mamma plockat. Så det blev hallonsmulpaj och vaniljsås till efterrätt. Tyvärr flippade Patricia på middagen idag, Patricia fick promenera på kvällen istället för att gosa foffan ;)

Jag har även på denna kreativa dag putsat sex fönster utvändigt. Det är lite pill att putsa dem för varje fönster har sex små rutor. Jag har alltså putsat 6 utvändigt av 15 som ska putsas både invändigt och utvändigt och om jag ska räkna dem i "smårutorna" så blir det ju 90 smårutor utvändigt (jag har gjort 36 då ju) , 15 invändigt och även 5 källarfönster som ska putsas både utvändigt och invändigt. Vad jobbigt det blev helt plötsligt?!
Jag har torkat alla 13 fönsterbrädor på huset också. De var typ svarta av smuts.

Efter min "ångestöverflippenpåmiddagen"-promenad har jag gjort en lite burk också. Ja alltså jag har inte gjort burken men...

God kväll

Dagen i bilder

Efter att jag hade jobbat på morgonen så var jag och flickorna i skogen i två timmar. Vi kastade pinnar i bäcken, tittade på djur, plockade kottar och sjöng (vrålade). Vi hittade lite trattkantareller också... eller mycket trattkantareller rättare sagt. Flickorna tröttnar alltid på mamma, jag har en förmåga att kunna plocka svamp i alla evighet.
Det var en supermysig stund med mina juveler.



Hannah råkade ta huset från en snigel så vi byggde ett nytt av kottar




Mina änglar (och Bumblebee)

Jag vill lova att vi har en trött men lycklig hund här i soffan. Lotus fick träffa en brutta idag som är en likadan underbar vovve och som ville leka exakt samma lekar som han. Han har verkligen fått leka som en galning. Underbart att se honom få sån livskvalitet.

 

 
BFF. Hjälps åt att demolera bollen. SÖTT


Sist men inte minst en bild på Hannah med mössan på solhatten. Den fick mamman minsann inte röra.




SMS-inlägg


RSS 2.0